NOS verdedigt vele gepraat in Rio-uitzendingen

De NOS blijft achter de manier staan waarop het verslag doet van de Olympische Spelen in Rio de Janerio. Dat laat hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport vandaag weten in het AD. Er is veel kritiek op het Rio-verslag, omdat er te veel gebabbel zou worden uitgezonden in plaats van live sport. “Het is een onderdeel van onze benadering, wij willen de verhalen erbij vertellen, sport inbedden. Wat wij niet willen, is sport op tv tonen omdat er nu eenmaal wordt gesport“, zegt Nooter.

De NOS is minder geïnteresseerd in buitenlandse sporters. “Als er een Cubaan tegen een Hongaar schermt, is dat voor ons niet relevant. Wij richten ons primair op de Nederlanders en willen de kijker achtergrond meegeven. Dan kijk je anders.

Het draait hoofdzakelijk om de Nederlanders, aldus Nooter. “Waarom ben je geïnteresseerd in de prestaties van Dorian van Rijsselberghe? Omdat je het gevoel hebt hem een beetje te kennen.

’s Avonds laat is er een talkshow over Rio te zien, Studio Olympic Park, terwijl er dan ook nog live sport plaatsvindt. “Wij kiezen bewust voor Studio Olympic Park met Henry Schut en Edith Bosch, omdat we daar de hoofdrolspelers aan tafel kunnen hebben.”

Vanwege het tijdverschil knelt dat nu soms met livesport, maar we houden daar rekening mee. Het programma begint niet op een vaste tijd.”

Het AD-interview met Nooter kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS/ANP

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen