Maxim Hartman ergert zich aan stem Thomas Erdbrink

De Zomergasten-presentator van dit jaar, Onze Man In Teheran-bekendheid Thomas Erdbrink, is niet bepaald een aanwinst voor het NPO 2-programma. Dat vindt televisiemaker Maxim Hartman, zo laat hij weten op Twitter. Hartman ergert zich vooral aan het stemgeluid van Erdbrink. “De interviewer van Zomergasten is te licht, te braaf en heeft een irritant hoog stemmetje. Volgend seizoen Griet Op De Beeck als host en gaan“, zegt hij, verwijzend naar de gast van gisteren.

Op De Beeck zat gisteren tegenover Erdbrink en was zeer openhartig. “De nieuwe Zomergasten-presentatrice Griet vanavond nog als gaste aanwezig. Volgend seizoen geen auditie of brainstorm nodig“, aldus Hartman.

Hartman is lang niet de enige die zeer te spreken is over Op De Beeck. “Ze kan niet alleen bijzondere woorden in de mooiste volgorde schrijven maar ook nog hardop uitspreken in Zomergasten. Heerlijk die Griet, ga door!“, zegt Hella van der Wijst, beter bekend als wandelende Hella, bijvoorbeeld.

Maar er zijn ook mensen die minder enthousiast zijn over de koers die Erdbrink vaart. “Interessant, in Zomergasten niets over deze tijd en de wereld, enkel persoonlijke anekdotes en (vrouwelijke) kijkers love it“, zegt journalist Wierd Duk, de man van DWDD-bekendheid Fidan Ekiz.

DWDD-bekendheid Sywert van Lienden: “Past in een tijd waarin bij vrouwen De Kracht Van Kwetsbaarheid bijvoorbeeld een bestseller is.

Duk: “Dat dus. Op Twitter is ze inmiddels Heilige Griet. Terwijl wat we zien gewoon een leuke vrouw is, niet meer.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen