Mart Smeets niet blij met Matthijs van Nieuwkerk

Mart Smeets was niet blij met zijn tv-afscheid ‘DWDD presenteert: Een Saluut – Mart Smeets, van Apollohal tot Rio’, waar Matthijs van Nieuwkerk hem in juni op trakteerde. Dat vertelt de presentator in TROS Kompas. Smeets kijkt er met vervelende gevoelens op terug. “Het was verrassend. Het was een soort Dit Is Uw Leven. Als ik dat had geweten, was ik niet heel blij naar de Apollohal gegaan. Hiermee had ik geen rekening gehouden. De opzet was in eerste instantie anders“, vertelt hij.

De sportpresentator had het leuker gevonden als Van Nieuwkerk het journalistieker had aangepakt. “Ik had zelf een journalistiek raamwerk gemaakt. Maar er moest, op z’n DWDD’s, meer snelheid in, zoals Matthijs dat graag heeft.

Ruzie maken heeft Smeets niet gedaan. “Ik heb er verder niets meer over te zeggen. Zo is het goed.

De olympische basketbalfinale van zondag was Smeets’ laatste uitzending voor de NOS. “Maar ik stop niet met werken. Ik heb dit seizoen de NBA voor Ziggo gedaan en hoop dat te blijven doen, als m’n fysiek het toelaat.

Ze zijn daar altijd op zoek naar content. Ik heb al eens een documentaire voor ze gemaakt en misschien ga ik dat nog weleens doen. Er keken geloof ik 50.000 mensen naar, maar dat maakt mij niet uit.

Foto: DWDD/VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen