Linda’s Zomerweek voor het eerst onder miljoengrens

Het zomerse RTL 4-programma Linda’s Zomerweek van tv-koningin Linda de Mol trok woensdagavond voor het eerst in zijn bestaan minder dan een miljoen kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De aflevering waarin De Mol actrice Isa Hoes en politicus Jesse Klaver interviewt scoorde 908.000 kijkers, goed voor een alsnog stevig marktaandeel van 21 procent. Het lagere kijkersaantal heeft te maken met de combinatie van mooi weer en voetbal bij de concurrent.

Veronica trok op prime time namelijk bijna een miljoen kijkers meer dan gewoonlijk: de wedstrijd Rostov – Ajax was goed voor 1,1 miljoen kijkers (23 procent). Op het voetbal na was Linda’s Zomerweek het meest bekeken programma om half tien.

Tot woensdagavond was de minst bekeken aflevering van Linda’s Zomerweek ooit die van afgelopen dinsdagavond met Carly Wijs en Simon Keizer. Daar keken 1,029 miljoen mensen (22 procent) naar.

Er is slechts één andere aflevering die ook minder dan 1,1 miljoen kijkers trok, namelijk de allereerste aflevering met Jeanine Hennis-Plasschaert en Jandino Asporaat in juni 2013.

De meest bekeken afleveringen tot nu toe zijn die met Igone de Jongh en Louis van Gaal (1,4 miljoen kijkers in 2015), Eva Jinek en Albert Verlinde (1,4 miljoen in 2014) en Loes Luca en Martijn Krabbé (1,4 miljoen in 2014).

Vanavond zijn Sylvie Meis en Richard Groenendijk te gast in Linda’s Zomerweek. De uitzending begint om 21.30 uur op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen