Late avond RTL 4 stort in zonder RTL Late Night

Er is niet veel meer over van de late avond van RTL 4 nu ook RTL Late Night met zomerstop is. Het marktaandeel van de commerciële zender op de late avond is flink geslonken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De komende weken zendt RTL 4 om half elf ’s avonds herhalingen uit van Van der Vorst ziet sterren. De eerste aflevering uit die serie herhalingen wist maandagavond 398.000 kijkers te bekoren. Daarmee behaalde de zender een marktaandeel van slechts 10,6 procent.

RTL Late Night, dat in de maand juli net als het programma Van der Vorst ziet sterren gepresenteerd werd door Peter van der Vorst, kwam vorige week maandag nog uit op 717.000 kijkers en 18 procent marktaandeel.

Met RTL Late Night wist RTL 4 de afgelopen weken al niet te winnen van het nieuwsblok op de late avond van SBS 6, maar met Van der Vorst ziet sterren is de zender al helemaal kansloos.

Hart van Nederland en Shownieuws waren maandagavond wederom de winnaars op de late avond met respectievelijk 934.000 kijkers (21 procent) en 778.000 kijkers (22 procent).

Door de zwakkere late avond ziet RTL 4 zijn avondmarktaandeel slinken. Dat was maandagavond bijna 13 procent, terwijl dat vorige week maandagavond nog ruim 15 procent.

Op 22 augustus heeft RTL 4 met Linda’s Zomerweek weer een verse programmering op de late avond. Op 29 augustus gaat de zender weer live op de late avond met een nieuw seizoen van RTL Late Night.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen