Koos van Plateringen: ‘Albert had geen scoops meer’

Foto: EenVandaagKoos van Plateringen vindt het jammer dat Albert Verlinde afscheid heeft genomen van RTL Boulevard, al had hij al heel lang geen primeurs meer. Dat zegt de Shownieuws-presentator in de Nieuwe Revu. Verlinde was qua primeurs op z’n retour, wil Van Plateringen zeggen. “Albert heeft RTL Boulevard tot een succes gemaakt, al had hij de afgelopen tijd geen grote scoops en is het programma meer een magazine geworden met allerlei deskundigen. Ik vind het een gedurfde zet om ermee te stoppen.

De RTL 4-showkenner was tot het eind succesvol. “Zijn grote kracht was zijn persoonlijke contact met BN’ers. Toch kon ik me ook enorm ergeren aan hem. Hoe leuk hij het vond om iets over anderen te vertellen. Dan zag je een glinstering in zijn ogen.”

Zo onthulde hij ooit dat het talentenprogramma Star Academy ging stoppen terwijl de deelnemers, onder wie ikzelf, van niets wisten.”

Buiten de studio is Verlinde volgens Van Plateringen wel heel vriendelijk. “Privé is Albert een aardige, innemende vent“, besluit hij in het tijdschrift (via Blendle).

Vanavond begint het nieuwe RTL Boulevard, zonder Verlinde. Naar verluidt is de showkoning min of meer weggepest, omdat RTL 4-baas Erland Galjaard zijn rol in het vernieuwde Boulevard wilde decimeren.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen