Janine Abbring wil Albert Verlinde níet bedanken

Foto: VARAJanine Abbring, bekend van Vroege Vogels en het breken van een rugwervel tijdens Wie is de Mol, vindt het raar dat minister-president Mark Rutte ‘namens heel Nederland’ zijn dank heeft uitgesproken aan showkenner Albert Verlinde voor vijftien jaar RTL Boulevard. Dat laat ze weten op Twitter. Abbring wil Verlinde helemaal niet bedanken. “Is #nietnamensmij al trending?“, aldus de tv-maakster, die haar presentatiecarrière heeft opgegeven voor redactiewerk bij Zondag Met Lubach.

Marc van der Linden vindt het een flauwe reactie. “Toch is het mooi dat de minister-president dat doet! Positief en aardig zijn is in dit land niet altijd makkelijkste weg.

Abbring: “Mee eens, maar ‘positief en aardig’ zijn nou niet bepaald termen waarmee ik Albert associeer.”

Van der Linden: “Dan ken je hem niet en heb je ook te weinig Boulevard gekeken :).

Heb mijn ergernis al eens onderbouwd en excuus van de hoofdredactie gehad“, kaatst Abbring terug. Ze doelt op het akkefietje dat ze in januari had met de showrubriek.

Overigens zijn er wel meer mensen die zich niet achter Rutte scharen. “Heeft Rutte echt Albert Verlinde bedankt voor jarenlang met z’n neus in andermans kliko hangen? Apart“, zegt AD-columnist Nynke de Jong bijvoorbeeld.

Cabaretier Johan Fretz vindt dat Rutte wel heel erg complimenteus is: “Mocht Rutte III er komen, dan is Albert Verlinde grote kanshebber als Minister van Cultuur, die dan Minister van Entertainment zal heten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen