Jan Kooijman verdient bij NPO minder dan 179.000 euro

Foto: Rick NederstigtJan Kooijman verdient bij zijn nieuwe werkgever KRO-NCRV minder dan de WNT-norm van 179.000 euro. Dat verklapt hij in De Telegraaf door aan te geven dat hij straks ‘niet in het rijtje van Matthijs van Nieuwkerk en zo’ staat. Kooijman doelt daarmee op de verplichting van de NPO om de salarissen van presentatoren die boven de norm zitten bekend te maken. Dat lijstje wordt steevast aangevoerd door Van Nieuwkerk, die zijn salaris vorig jaar zag stijgen tot 580.000 euro.

Geld was volgens Kooijman geen drijfveer voor zijn overstap van RTL naar de NPO. “Nee, integendeel. Ik denk dat ik zelfs iets inlever. Ik kom straks niet in het rijtje van Matthijs van Nieuwkerk en zo. Financieel ga ik er op achteruit, inhoudelijk ga ik vooruit. Ik maak wat ik maken wil, een heerlijk gevoel.

Eén van die programma’s die Kooijman wel bij de NPO kon maken en niet bij RTL, is het reisprogramma over dans waarmee hij maandag te zien was op NPO 3. “Een programma als dit is er nog niet en ik denk dat het veel mensen aan zal spreken.”

Het is ook veel meer dan alleen een reisprogramma: we belichten de hele cultuur die om een dans heen hangt. Juist dat ik hier dit soort dingen kan maken, was een van de redenen voor mijn overstap. Ik heb het bij RTL ook voorgesteld, maar daar kan zoiets niet.

Vanavond is Kooijman te zien met het nieuwe programma Tot Elkaar Veroordeeld, om 21.25 uur op NPO 3.

Het Telegraaf-interview met Jan Kooijman kunt u lezen via Blendle.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen