DWDD en Pauw in teken van Olympische Spelen

Foto: RVDMatthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw keren terug van zomervakantie: vanavond zijn hun talkshows De Wereld Draait Door (19.00 uur) en Pauw (23.00 uur) weer terug op de buis bij NPO 1. Eén dag na het slot van de Olympische Spelen staan de programma’s in het teken van dit sportevenement, dat in Rio de Janeiro plaatsvond. “In onze eerste uitzending van het twaalfde seizoen blikken we terug op de Olympische Spelen in Rio. Te gast is judoka Henk Grol“, aldus DWDD.

Grol liet voor deze Spelen weten dat als hij, na brons in Bejing en Londen, in Rio geen goud zou winnen, zijn carrière mislukt was. Zijn hele leven stond in het teken van die ene droom. Hij werd in Rio in de tweede ronde uitgeschakeld en vloog dus terug in de zogenaamde loser-vlucht.

TeamNL won acht keer goud, zeven keer zilver en viermaal brons. “Maar welke verhalen hebben we nog niet uitgebreid kunnen horen? Tom Lanoye, Ernest van der Kwast en Buffi Duberman geven hun favoriete Rio-verhaal.”

Pauw heeft zilveren medaillewinnaar Tom Dumoulin gestrikt. Hij stond met de Olympische Spelen en de Tour de France de hele zomer in het middelpunt van de aandacht. Verder zijn zwemster Femke Heemskerk en judoka Marhinde Verkerk te gast.

Bij Pauw zit ook Hans van der Togt aan tafel. Hij komt praten over de terugkeer van Rad van Fortuin, dat vanavond terugkeert op SBS 6 zónder hem, maar mét André Hazes jr.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen