Dansshow RTL 4 te bekijken met gratis virtualrealitybril

De RTL 4-dansshow Dance Dance Dance met Chantal Janzen en Jandino Asporaat is komend seizoen deels te bekijken met een virtualrealitybril. Deze is gratis te verkrijgen in winkels van hoofdsponsor KPN. Dat is vandaag bekendgemaakt. De betrokken partijen spreken van een primeur op de Nederlandse televisie. “Dance Dance Dance is de eerste dansshow op televisie waar kijkers via virtual reality het gevoel krijgen live in de studio te staan“, zegt een woordvoerder.

KPN heeft een kartonnen VR-bril ontworpen waar de kijker zijn smartphone in moet leggen. “Zo wil de provider laten zien dat technologie niet ingewikkeld is, maar het leven juist vrijer, leuker en makkelijker maakt.

Vanaf de tweede aflevering kan de kijker live één dans virtueel beleven. “Na de uitzending worden ook de overige dansen in virtual reality aangeboden in de app.”

Jurylid Timor Steffens vindt het geweldig. “There’s no business like showbusiness – en nu kan iedereen dat zelf ervaren. Thuis naar de show kijken of erbij zijn in de studio, dat zijn natuurlijk twee totaal verschillende belevingen. De spanning. De lichten. De special effects.”

Dance Dance Dance was al een dynamisch programma, maar dit jaar krijgt het met VR een extra dimensie. Ik weet nog precies hoe het was om voor het eerst in de studio te staan en die rush gun ik iedereen. Haal dus zo’n bril en maak het mee!

De eerste aflevering van Dance Dance Dance wordt op zaterdag 3 september om 20.00 uur uitgezonden bij RTL 4, de VR-brillen zijn vanaf vandaag gratis verkrijgbaar bij alle KPN-winkels.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen