BN’ers bedanken ‘hork’ Mart Smeets voor 42 jaar NOS

Foto: Bart de GroodMart Smeets heeft zondagavond na 42 jaar afscheid genomen van de NOS door de olympische basketbalfinale tussen de Verenigde Staten en Servië te becommentariëren. “Ik ga rustig weg, dit waren mijn laatste woorden. Het was een eer en genoegen om voor u te mogen werken. Goeiendag“, zei hij aan het eind van de uitzending. BN’ers bedanken hem op Twitter massaal. “Als sportgek opgegroeid met deze bijzondere vakman. Dank voor passie en kennis“, zegt Viktor Brand bijvoorbeeld.

Voor DWDD-bekendheid Sywert van Lienden betekende Smeets hetzelfde. “Mijn ‘senkjoe’ voor Mart Smeets: hoe je een 6-jarige op een koude januaridag de magie van de Elfstedentocht leerde ervaren. Nimmer vergeten.

BNN-VARA-presentator Jelte Sondij gaat de uitspraken van Smeets missen: “‘De top kun je alleen bereiken door hard te trainen en een team te zijn.’ Ik mis Smeets nu al. Senkjoe.

Johan Fretz, ook een DWDD-bekendheid, zegt: “Bedankt De Mart, fenomeen met levendige fantasie en bloemrijke taal, dat vinden fantasieloze calvinisten al gauw een schep teveel. Senkjoe.

En RTL Boulevard-ster Winston Gerschtanowitz: “Ik kijk basketbal in Rio. Omdat het de laatste is van Mart Smeets. Dank voor al die mooie emoties die je bracht aan ons via je microfoon.

Coen Swijnenberg kwam ooit in conflict met Smeets, maar gaat hem ook missen. “Af en toe gedroeg hij zich als een enorme hork en was ie onuitstaanbaar. Ik denk ook voor zichzelf. Sander en ik hadden ooit een flinke fittie met hem waarop hij een klachtbrief stuurde naar BNN. Ik ben hem gaan mailen en nodigde hem uit om langs te komen in de ”

Smeets kwam. “Hij ging erop in en kwam met een serieus gezicht de studio ik. De mics gingen aan en we gaven hem een fles wijn want hij was jarig geweest. Het ijs brak en we hebben een geweldig uur met hem beleefd. Hij praatte over sport en de NOS (natuurlijk), maar ook over de relatie met z’n zoon en waarom hij soms zo’n hork is.”

Nu…na 43 (!) jaar zwaait hij af en doet hij z’n laatste verslag voor de NOS. Soms een hork, maar vooral een enorme vakmak en tv-grootheid. Bedankt Mart!

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen