Beau weet niet of Albert eruit is gewerkt door Erland

Beau van Erven Dorens weet niet of het gerucht klopt dat Albert Verlinde er door RTL 4-baas Erland Galjaard uit is gewerkt bij RTL Boulevard. Hij heeft daar geen zicht op. Dat heeft de presentator laten weten op Radio 538. Het gerucht gaat dat Galjaard al sinds de zomer van 2015 bezig is met de Boulevard-exit van Verlinde, omdat hij te veel oude kijkers trekt en niet zou passen in een nieuw flitsend Boulevard. Van Erven Dorens gaat daar niet van uit, maar zegt ook: “Ik heb daar geen zicht op.

Van Erven Dorens denkt dat het een samenloop van omstandigheden was. “Ik denk dat van alle kanten duidelijk was dat we iets anders gaan doen en een andere kant op gaan. Dat is ook nodig na vijftien jaar. Dat is op deze manier uitgewerkt.

Zonder Verlinde is het wel heel anders, aldus Van Erven Dorens. “Albert is er niet en dan vervalt er natuurlijk een heleboel. Albert was natuurlijk de koning van het programma. Hoe dat uitpakt, gaan we zien. We vullen het hier en daar in met andere dingen, maar je zal hem toch echt gaan missen. Dat is heel erg jammer.”

Als het aan Van Erven Dorens had gelegen, had Verlinde er niet uit gehoeven. “Ik heb er altijd voor gepleit om hem erbij te houden, maar dat is niet goed gekomen. Misschien komt hij af en toe nog een keer langs. Nu gaan we op onze manier verder. Ik verheug me erop het te gaan doen.”

De komende tijd zal de kijker nog moeten wennen aan het nieuwe Boulevard, verwacht hij. “De formule van RTL Boulevard in die kleine studio was na vijftien jaar toe aan verandering. Dat gaan we nu doen en dat zal bij sommige mensen koud op hun dak vallen, omdat Albert en zijn geintjes er niet zijn.”

Verlinde werd in de zomer van 2015 woest toen Galjaard zijn plannen voor het nieuwe RTL Boulevard onthulde. Toen dit jaar duidelijk werd dat hij slechts nog als gast mocht komen opdraven, koos hij ervoor om te vertrekken. Hij gaat nu RTL 4’s nieuwe vijf-uurshow RTL Live presenteren. Daar mag hij wel gewoon een uur aan tafel zitten.

Lees ook: Albert Verlinde mocht alleen nog gast zijn in Boulevard (vorige week)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen