Albert Verlinde vindt NPO heel zelfverzekerd

Albert Verlinde vindt dat de NPO maandag tijdens zijn seizoenspresentatie erg zelfverzekerd overkwam. En terecht. Dat gaf de showkenner maandag aan in RTL Boulevard. De NPO presenteerde een programmapakket waarmee het ook komend seizoen weer onverslaanbaar zal zijn, zowel inhoudelijk als cijfermatig. “Het is een stevig pakket wat ze aangeboden hebben. Je ziet dat de meubels goed staan. Op een gegeven moment hoef je alleen nog een beetje te verplaatsen. Dat zie je op NPO 1.

Meer dan ooit mengt de NPO entertainment met informatie. “Je merkte dat de Publieke Omroep heel veel zelfverzekerdheid uitstraalt, van: we hebben een goed pakket. Ze hebben vanwege het amusement redelijk onder vuur gelegen bij de politiek en je ziet gewoon dat ze van de nood een deugd hebben gemaakt. Als je ziet wat er aan zit te komen, dan zie je heel veel informatie, educatie en toch ook wel weer sport.”

Het grootste nieuws is volgens Verlinde dat NPO 1 twaalf maanden per jaar een talkshow gaat uitzenden op de late avond. “Ik heb zojuist een bericht aan Eva Jinek gestuurd, omdat ik haar oprecht feliciteer. Jarenlang waren Pauw en Witteman de VARA-mensen op de late avond en het is Eva van KRO-NCRV echt gelukt om daar tussen te komen. In het begin werd ze nog een beetje weggeschoven, maar nu wordt het eerlijk verdeeld. Ik denk dat ze het fantastisch doet en het programma vindt zijn draai.”

Kortom: er gebeurt veel bij de NPO. NPO 2 begint ook steeds sterker te worden. NPO 3 blijft wel een zorgenkindje. Laten we hopen dat daar ook wat gebeurt.”

Het wordt een heerlijk heet seizoen met de NPO die het goed op orde heeft, RTL die een stevige programmering gaat krijgen en SBS die zich langzaam aan begint te verheffen. Het wordt een heerlijk tv-jaar.”

 

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen