‘Aantal wereldreizen bereikte piek na einde Tien’

Foto: RTLHet is vanavond precies negen jaar geleden dat John de Mols tv-zender Tien ophield te bestaan. Tien ging op in RTL en daarom presenteerde het toenmalige RTL Boulevard-duo Albert Verlinde en Daphne Bunskoek op Tien een afscheidsshow vol Tien-sterren. Daarna ging Hilversum massaal op vakantie, merkte 538-sidekick Jelte van der Goot vanochtend op op de radio. “Ik weet nog dat er in Hilversum nog nooit zo veel wereldreizen zijn geboekt als daarna“, aldus de radiomaker.

Tv-sterren konden heerlijk op vakantie van al het Tien-geld, aldus Van der Goot, de zoon van voormalig RTL 4-baas Leo van der Goot. “Iedereen kreeg heel netjes een jaarsalaris mee of wel meer.

Van der Goot vindt dat Tien een prima zender was. “Ze hadden echt wel goede programma’s, maar er was een enorme frustratie over de reclame bij het voetbal. Dat zijn dingen die je overal hebt.

SBS 6 bewijst nu dat voetbal bij de commerciëlen geen probleem meer is. “Het is voor het eerst nu dat het met voetbal bij de commerciëlen oké gaat. Je hoort geen overtogen woord over de Champions League bij SBS 6. Grappig is dat.

RTL heeft aan de overname van Tien onder meer de komst van tv-koningin Linda de Mol te danken. Ze blijft RTL trouw, ondanks dat haar broer John de Mol nu mede-eigenaar is van SBS.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen