Vogel boos op sterren die vluchtelingenshirtje weigeren

Sanne Vogel is zwaar teleurgesteld in collega-acteurs die niet wilden poseren met haar Arabische vluchtelingenshirtje. Dat vertelt ze vandaag in de Volkskrant. Op de dag van de vluchteling poseerden vorige maand allerlei BN’ers op Instagram met een vluchtelingenshirtje aan. “Er waren acteurs bij die zeiden: ‘Sanne, super dat je dit doet, maar ik vind het niet zo handig voor mijn carrière om me uit te spreken over vluchtelingen.’ Dan denk ik: dikke vinger, ik cast jou nooit voor een film, echt never nooit.’

Vogel (foto: links) vindt dat ongelooflijk. Ze prijst de acteurs die wél meededen aan de actie. “Vergis je niet. Je moet het namelijk wel aankunnen om vervolgens ‘moffenhoer’ naar je hoofd geslingerd te krijgen.

Zelf is Vogel ontzettend barmhartig. Zo biedt ze onder meer dak aan vluchtelingen. Sterker nog: ze laat hen zelfs op haar huis passen. “Toen Melchior (haar vriend, red.) dat hoorde, wilde hij dat ik een contract met die jongen zou afsluiten, dat hij verantwoordelijk was als er iets stukging of verdween. Of hij gek was in zijn hoofd, heb ik toen gezegd, en dat hij geen relatie met mij kon hebben als hij zulke dingen zei.”

Ze is gek op haar vluchtelingen. “Als Mooierd (vluchteling, red.) een beetje dronken is, kan hij me vastpakken en mijn haren aaien zoals hij vroeger bij zijn moeder deed, en zeggen: you are my whole family now.

Het Volkskrant-interview met Vogel kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVRO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen