‘Uitlatingen Fajah Lourens in media ongebruikelijk’

De uitlatingen van Fajah Lourens op sociale media over het familiedrama waar zij onderdeel van is, zijn ongebruikelijk. Dat zei misdaadjournalist John van den Heuvel in RTL Boulevard. Vrijdag kwam in het nieuws dat een 32-jarige man met zijn baby uit een woning in Amsterdam is gesprongen. Die man bleek Lourens’ ex-zwager en de baby haar neefje. Even later koos ze ervoor om in de media te onthullen dat hij niet sámen met de baby is gesprongen, maar dat hij hem éérst uit het raam heeft gegooid.

Die openhartigheid is volgens Van den Heuvel zeldzaam. “Het is eigenlijk heel ongebruikelijk om bij dit soort afschuwelijke verdrietige drama’s meer informatie prijs te geven. Eigenlijk zie je dat nauwelijks, omdat de politie en justitie vaak willen voorkomen dat mensen die labiel zijn op bepaalde ideeën worden gebracht.”

Dat Lourens voor een andere aanpak kiest, vindt Van den Heuvel niet erg. “Ik begrijp dat op het moment dat je zo verdrietig bent en boos, dat je het zeker in het geval van Fajah wil delen met de buitenwereld, omdat zij meer bekendheid heeft dan de gemiddelde Nederlander die zoiets zou kunnen overkomen.

Op deze manier is Lourens de vele vragenstellers voor, stelt hij. “Je wordt straks op straat erop aangesproken. Dan heb je op deze manier aangegeven wat er is gebeurd. Die vragen hoeft ze later niet meer te beantwoorden.

Dat Lourens wat kritiek krijgt op de manier waarop ze hiermee omgaat, is volgens Van den Heuvel onterecht. “Ik vind die kritiek niet terecht. Het is aan haar en de familie om te bepalen hoe ze ermee omgaat.”

Lees ook: Shownieuws pakt Fajah aan op dag familiedrama (zaterdag)

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen