Twee heren volgen Roelof Hemmen op bij RTL Nieuws

De bekende RTL Nieuws-gezichten Pepijn Crone en Peter van Zadelhoff voegen zich per direct bij het vaste presentatieteam van RTL Nieuws. Samen met Daphne Lammers, Merel Westrik en Antoin Peeters zijn zij voortaan te zien vanuit nieuwsstudio 9 in Hilversum. Dat heeft RTL laten weten. De twee heren zijn bij RTL Nieuws de opvolgers van Roelof Hemmen, die jarenlang een vast duo vormde met Lammers. “Het is een grote eer“, laat Crone (foto: midden) weten in een reactie. 

Naast zijn werkzaamheden als presentator van RTL Nieuws, blijft Crone actief als verslaggever. “Toen ik vier jaar geleden begon bij RTL Nieuws had ik niet verwacht dat ik nu als ‘anchor’ het nieuws zou presenteren. Ik hoop door de combinatie met verslaggeving verder te groeien als journalist.

Van Zadelhoff blijft te zien als presentator van het dagelijkse nieuwsprogramma Z Today bij RTL Z. “Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Het half acht nieuws is het vlaggenschip van RTL Nieuws. Daarvan de ‘anchor’ mogen zijn en ook nog Z Today blijven presenteren is een ideale combinatie.

Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, is tevreden. “Ik ben blij met Pepijn en Peter als vaste presentatoren van RTL Nieuws. Onze nieuwsuitzendingen zijn voor veel mensen hét moment van de dag waarop zij bijgepraat worden en de beelden kunnen zien van het nieuws van de dag.”

Hen wacht de schone taak om onze kijkers te informeren over wat er gebeurt in de wereld en wat dit voor hen betekent. Het is fijn om te zien dat mensen uit onze eigen gelederen zich breed willen én kunnen ontwikkelen binnen onze redactie. Het is bijna overbodig om te zeggen dat ik blij ben met dit nieuws.

De heren hebben hun nieuwe job bekendgemaakt in een ludiek filmpje:

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen