Telegraaf-lezers willen verbod op zomerstop NPO

Foto: VARADe lezers van De Telegraaf zijn helemaal klaar met de eeuwig durende zomerstop van de NPO. 84 procent van hen wil een verbod op de zomerstop. Dat meldt de krant vandaag. De Telegraaf heeft ruim 4.700 lezers ondervraagd. Zij vinden het bizar dat De Wereld Draait Door en Pauw drie maanden op vakantie gaan, terwijl er geen vervanging is. “Iedereen heeft recht op 20 dagen vakantie, maar in tv-land zijn dat 3 maanden en moeten wij als kijker op een houtje bijten“, aldus een lezer van de krant.

Het is belachelijk dat NPO-sterren lekker kunnen luieren van hun topsalaris, vindt een ander. “Met zulke salarissen die Mathijs van Nieuwkerk, Paul Witteman, Paul de Leeuw, enzovoorts, hebben is het een schande dat ze er slechts een paar maanden voor werken. Ook zijn de salarissen veel te hoog.

De NPO heeft Eva Jinek niet van stal gehaald, omdat de kijker volgens tv-baas Frans Klein praatmoe is in de zomer. Maar daar denkt de Telegraaf-lezer anders over. “Als de makers met vakantie willen, moeten ze maar een vervanger zoeken.

Een andere lezer vindt het vooral bizar dat NPO 1’s ochtendprogramma, Goedemorgen Nederland, maandenlang stopt. “In Engeland gaan ze ook de weekenden, feestdagen en zomer door. Hier zijn ze in mei al gestopt. Daar snap ik niks van.

85 procent van de lezers vindt dat de overheid de NPO tot de orde moet roepen, blijkt uit het onderzoek (via Blendle).

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen