RTL-baas Scholten: ‘Zweet op rug van Nieuwe Tijden’

Matthias Scholten, content directeur van RTL, is behoorlijk nerveus over de start van de nieuwe RTL-soap Nieuwe Tijden. Dat geeft hij aan in het AD. RTL 4 zet Nieuwe Tijden vanaf maandag in als de zomerse vervanger van GTST. Als die soap weer terugkeert, gaat Nieuwe Tijden online verder. “De laatste jaren hadden we tijdens de zomerstop van GTST programma’s als Wie doet de afwas? en Ik kom bij je eten. Die werden voor een groot deel betaald door adverteerders. Nu doen we het anders.

Nieuwe Tijden is een veel duurder project. “We investeren fors. Het zweet staat op mijn rug“, zegt Scholten. “Het is best een gok.

De hele bedoeling van Nieuwe Tijden en de lancering op RTL 4, is dat er straks een heleboel mensen abonnee worden van Videoland, het online RTL-platform waar Nieuwe Tijden straks exclusief te zien is. De kosten zijn 8,99 euro per maand.

Scholten spreekt van een ‘uniek moment’. “Het is nog nooit gebeurd dat een bekende serie wordt opgepakt en gebruikt voor een digitaal platform, dus we schrijven hier geschiedenis.

Wereldwijd is het enorm lastig gebleken om op een digitaal platform een dagelijkse serie te presenteren, aldus Scholten. Toch heeft hij vertrouwen. “GTST is een oersterk merk. Het scoort na al die jaren nog massa’s kijkers in verschillende landen. We hopen dat de fans ook Nieuwe Tijden een warm hart toedragen”, besluit hij in de krant (via Blendle).

Scholten is bij het grote publiek nog bekend als presentator van de vroegere SBS 6-show Over De Roooie. Die presenteerde hij samen met Wendy van Dijk, de vrouw van RTL-baas Erland Galjaard.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen