RTL 4-soap Nieuwe Tijden afgeslacht in AD

Foto: Nick van OrmondtTv-recensent Angela de Jong van het AD geeft de RTL 4-soap Nieuwe Tijden er van langs. Ze heeft in haar column geen goed woord over voor de zomerse vervanger van Goede Tijden Slechte Tijden. Dat is te lezen in de krant. De Jong vindt dat Nieuwe Tijden enorm ouderwets overkomt. Ze waant zich bijna in de beginperiode van GTST. “Het houterige acteerwerk, de goedkope decors, karikaturale personages en het trage tempo doen heel jaren 90 aan“, luidt haar keiharde oordeel.

De bekende tv-recensent geeft toe dat ze niet tot de doelgroep van Nieuwe Tijden behoort, want dat moet volgens De Jong de generatie zijn die kindersoap SpangaS ‘net is ontgroeid’. Maar ook de gemiddelde 15-jarige is al ‘behoorlijk verwend op dramagebied’, aldus De Jong.

Je kunt als makers niet meer aankomen met oude soaptrucjes zoals abrupte close-ups om te suggereren dat iemand schrikt.

De Jong raadt RTL 4 aan om de naam van Nieuwe Tijden te veranderen in Oude Tijden. Haar hele oordeel kunt u lezen via Blendle.

Nieuwe Tijden is sinds deze week te zien op RTL 4. De kijkcijfers van de eerste afleveringen waren prima, maar de afgelopen twee avonden vallen de scores enorm tegen.

RTL 4 vult zijn achtuur-slot maar liefst twee maanden met de tienersoap. Daarna keert GTST weer terug.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen