Roderick vindt media ‘schaamteloos partijdig’ over VS

RTL Z-presentator Roderick Veelo vindt dat de Nederlandse media in hun verslag over de verkiezingsstrijd in de Verenigde Staten schaamteloos partijdig zijn, namelijk tegen Donald Trump en voor Hillary Clinton. Dat zegt hij in een column op de RTL-site. Hoewel Veelo alles behalve een Trump-aanhanger is, vindt hij die partijdigheid wel ‘ongemakkelijk’. “De aversie tegen Trump moet niet leiden tot wegdromen bij Clinton. Daar geeft haar reputatie weinig aanleiding toe“, zegt hij.

Er wordt volgens Veelo alles aan gedaan om Trump belachelijk te maken. Zo is het nieuws over de plagiaatspeech van Trumps vrouw wel érg uitgemolken, vindt hij. “Het dagenlang doorkauwen op dit – op zich lachwekkende – optreden van mevrouw Trump, was vooral bedoeld om te onderstrepen hoe stom het Trump-kamp wel niet is.”

Ook de speech van Trump zelf, over zaken als criminaliteit en illegalen, werd volgens Veelo ‘vernietigd’ door onze media. “Het zijn zaken waar veel Amerikanen zich grote zorgen over maken, maar Het Parool vond die zorgen niet relevant en kopte breed over de voorpagina: ‘Donald Trump is de kandidaat van de angst’.

Over de speech van Michelle Obama, die in het kamp van de Democraten zit, was de Nederlandse media juist weer ‘ongegeneerd extatisch’, aldus Veelo.

Wel de onvrede over Trump herkauwen, niet die met Clinton uitspitten. Wel de gewapende burgers bij Trump, niet de chaos op straat bij Clinton.

Laat ik dit zeggen, het ligt er zo dik bovenop, dat ik de voorkeur van de Nederlandse pers wel kan dromen. En we moeten nog drie maanden”, besluit hij in zijn column.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen