Reformatorisch Dagblad vindt homoshirt ‘smakeloos’

Foto: SBSHet Reformatorisch Dagblad is niet blij met de T-shirts waarmee de HEMA Gay Pride viert. “HEMA zet rookworst en tompoes op smakeloos T-shirt“, kopt de bekrompen krant vandaag. Onder deze kop volgt een smakeloos interview van de krant met een woordvoerder van de HEMA. “Waarom deze actie?”, willen de doorgeslagen gereformeerden weten. “Tijdens grachtenparades treden deelnemers vaak half bloot op, in korte, strakke latexpakjes. Wil de HEMA zich daar mee afficheren?

Vervolgens gaat het Reformatorisch Dagblad nog een stapje verder. “Kunt u zich voorstellen dat mensen dit ranzig vinden?“, vraagt de interviewer. “De HEMA benadrukt er voor iedereen te zijn. Blijkbaar niet voor mensen die dit aanstootgevend vinden.

Daarop antwoordt de HEMA-persvoorlichter: “Ik kan niet voorkomen dat mensen dit aanstootgevend vinden.

Nou, toch wel. Door zo’n dubbel­zinnige actie niet te organiseren“, antwoordt de journalist.

Volgens de interviewer van het Reformatorisch Dagblad zit ‘de fatsoenlijke Nederlander’ hier niet op te wachten.

Op Twitter is met verbazing gereageerd op het krankzinnige interview. “Smakeloos? Het Reformatorisch Dagblad laat zien wat dat is“, zegt columniste Roos Schlikker.

Van Liempt Live-redacteur Marit van Leeuwen: “Weet je wat pas smakeloos is? Het Reformatorisch Dagblad.”

Stijn Bronzwaer, chef mediaredactie NRC: “Vreemde mengvorm van opinie en interview in het RD over ‘smakeloze’ HEMA-actie rond de Gay Pride.

Foto: HEMA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen