Patty Brard maakt Nieuwe Tijden met grond gelijk

Patty Brard vond de promo’s van de nieuwe RTL 4-soap Nieuwe Tijden veelbelovend, maar na een paar weken kan ze niet anders dan concluderen dat de serie niet weet te boeien. Dat schrijft ze in haar column in weekblad Weekend. Brard maakt er geen geheim van dat ze niet onder de indruk is van de cast. “Alleen mooi zijn blijkt wederom niet genoeg. En mooi zijn en een probleem hebben ook niet”, zegt ze, verwijzend naar de simplistische verhaallijnen zoals die van Tim Douwsma.

Douwsma speelt een hunk die volop traint, eigenlijk onzeker is en daarom aan de pillen gaat. Dat is wat Brard betreft geen goede verhaallijn. “Wat doen deze jongeren met hun leven, waar werken ze aan, behalve dat ze met elkaar bekvechten?

Vlak voordat Nieuwe Tijden begon maakte Albert Verlinde in RTL Boulevard de vergelijking met Friends, maar die gaat wat Brard betreft niet op. Ze vindt Nieuwe Tijden lang niet zo positief als Friends. “Bovendien, niet geheel onbelangrijk, worden de personages in Friends gespeeld door mensen die wel eerst hebben leren acteren.”

Nieuwe Tijden op RTL 4 is één grote reclamespot voor Videoland, de Netflix van RTL. Als GTST begint, verdwijnt Nieuwe Tijden namelijk exclusief naar Videoland en dan hoopt RTL een hoop abonnementen te verkopen. “Maar met deze kwaliteit heb ik daar een heel hard hoofd in.”

Brard doet haar uitspraken niet omdat ze bij SBS 6 zit en daarom graag RTL 4 afkraakt. Ze kijkt namelijk wel heel trouw naar Goede Tijden Slechte Tijden.

Ze hoopt dat GTST snel weer begint en Ferry Doedens terug verhuist van Nieuwe Tijden naar Goede Tijden. “Waar hij hoort!

Eerder werd Nieuwe Tijden al afgekraakt door tv-recensenten van het AD en de Volkskrant. (Foto: William Rutten/SBS)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen