‘NPO moet Ranking the Stars koesteren’

Foto: Nick van OrmondtPaul de Leeuw vindt dat zijn show Ranking the Stars niet het pispaaltje, maar een pronkstuk van de Publieke Omroep zou moeten zijn. Dat geeft hij aan in de VARAgids. De Leeuw denkt dat het NPO 3-programma erg waardevol is, omdat de moeilijk bereikbare jongerendoelgroep er graag naar kijkt. “Dit programma trekt een zeer jong publiek en dat zou ik als NPO koesteren, maar mocht de politiek beslissen dat dit soort amusement moet verdwijnen dan leg ik me daarbij neer.

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) heeft Ranking the Stars expliciet genoemd als een programma dat wat hem betreft niet thuishoort bij de NPO. De Leeuw weet niet of Dekker kijkt. “Dat maakt me geen ene reet uit“, zegt hij. “Ik vind Dekkers haar wel stukken beter zitten dan voorheen.

Ondanks Dekkers kritiek, gaat Ranking vrolijk door. “Ja, en ik ga je een geheimpje vertellen: het is een kers op mijn werktaart. Na een jaar hard werken, mag ik lekker een beetje dollen met sterren.”

Nee, ik kijk het niet terug; ik word er bloednerveus van om mezelf zo te zien uitsloven. Mijn zoons beginnen het nu wel te waarderen. Kwestie van doelgroep, hè?“, besluit hij in de gids (via Blendle).

Ranking the Stars keerde afgelopen zondagavond terug voor een nieuw seizoen op NPO 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen