NOS met 100 medewerkers naar Rio; BBC met 450

NOS Sport reist in augustus met zo’n honderd mensen af naar Rio de Janeiro om verslag te doen van de Olympische Spelen. Bijna tweederde van hen zijn NOS’ers, de overigen zijn ingehuurd. Dat heeft de omroep laten weten. De NOS probeert critici voor te zijn door te melden hoeveel mensen andere publieke omroepen sturen. “Ter vergelijking: de BBC stuurt 450 mensen en de ARD/ZDF 600“, zegt een woordvoerder van de omroep. “Het Amerikaanse NBC vaardigt zelfs 2200 mensen af.

Voor de verslaggeving in Rio heeft de NOS 170 vierkante meter kantoorruimte gehuurd in het International Broadcast Center. “Het Amerikaanse NBC heeft daar 3000 vierkante meter tot zijn beschikking.

De honderd medewerkers die de verrichtingen van de Nederlandse olympische ploeg van 241 atleten gaan volgen, staan onder leiding van chef d’équipe Ewoud van Winsen, tevens adjunct-hoofdredacteur NOS Sport.

Onder de medewerkers zijn behalve de presentatoren, commentatoren en verslaggevers ook producers, regisseurs, regie-assistenten en technici voor camera, geluid, licht, ICT en verbindingen.

De collega’s van de afdeling NOS Nieuws sturen nog eens acht mensen.

Als op vrijdag 5 augustus in het Maracanã-stadion de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro begint, begint voor de NOS’ers een mega-operatie. Het doel: zoveel mogelijk mensen in staat stellen de prestaties van de olympische sporters te volgen. (Foto: Mediacourant)

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen