NOS Journaal krijgt nieuw decor: ‘Visuele verfrissing’

Het NOS Journaal krijgt na vier jaar weer een nieuw decor. ’s Lands meest bekeken nieuwsprogramma gaat een decor delen met Nieuwsuur. Dat vertelt hoofdredacteur Marcel Gelauff van de NOS vandaag in de Volkskrant. De NOS grijpt het vernieuwen van de techniek aan om de studio een flinke opfrisser te geven. “Het NOS Journaal krijgt een nieuw decor, omdat de bestaande techniek in de studio aan vervanging toe is en we behoefte hadden aan visuele verfrissing“, zegt Gelauff.

Meer wil Gelauff niet verklappen, behalve dat het decor gedeeld zal worden met Nieuwsuur. “Nu hebben Nieuwsuur en het Journaal elk een eigen decor, als taartpunten op een draaischijf. Vanaf dit najaar gaan we een decor delen, we praten nog over de details“, zegt hij.

Het huidige decor van het NOS Journaal werd gepresenteerd in 2012, het jaar dat de presentatoren van de showrubriek gingen lopen. Daardoor is het programma volgens Gelauff gegroeid in de ‘verhalende journalistiek’. “Het nieuws zo vertellen dat je de kijker meer het verhaal in trekt.

Dat is ook de reden dat de presentatoren sinds een paar jaar staan in de studio, dat was mijn besluit”, besluit hij in de krant (via Blendle). (Foto: NOS)

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen