‘Noord/Zuidlijn doortrekken voor publiek The Voice’

Foto: RTLDe Hilversumse mediawethouder Wimar Jaeger vindt dat het openbaar vervoer niet goed is aangepast op grote shows die worden opgenomen op het Media Park. Dat zegt hij in Het Parool. Jaeger vindt het ov tekortschieten. “Als The Voice of Holland, of een andere grote liveshow vanuit hier uitzendt, wil iedereen erbij zijn. Maar ook dat kan beter: Hilversum moet aangesloten zitten op het nachtnet van Amsterdam. Laat ik hier de oproep doen de Noord/Zuidlijn door te trekken.

In een grote stad als Amsterdam is het makkelijker om publiek te scoren. “Een ander verschil is dat Jeroen Pauw in Amsterdam wil zitten omdat het merendeel van zijn gasten daar woont. Die willen voor een gesprek van acht minuten niet naar Hilversum.

Ook RTL Boulevard gaat straks naar Amsterdam. Dat begrijpt Jaeger volledig. “Als ik eerlijk ben, hoort RTL Boulevard in Amsterdam thuis. Het programma wil een studio met een levendig achtergronddecor, wat doe je dan op het Media Park? Amsterdam heeft meer sexappeal dan Hilversum.

Toch is er volgens hem geen sprake van een leegloop naar Amsterdam. “Dat idee van een leegloop komt eigenlijk doordat een aantal omroepen in 2013 overwogen naar Amsterdam te verhuizen. Ik constateer dat RTL, BNN, Vara, Talpa en Avrotros in Hilversum zijn gebleven. Als je kijkt naar de radiostations zit alleen Q-music niet in Hilversum.

Het interview met Jaeger kunt u lezen via de website van Het Parool.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen