Kijkcijfers RTL 4-soap Nieuwe Tijden dalen verder

Foto: Nick van OrmondtDe kijkcijfers van de RTL 4-soap Nieuwe Tijden blijven dalen. De soap met onder meer Ferry Doedens stelt zwaar teleur. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Nieuwe Tijden scoorde in week één gemiddeld 752.000 kijkers en 15 procent marktaandeel, in week twee 729.000 kijkers en 14 procent aandeel, in week drie 537.000 kijkers en 13 procent aandeel en in deze vierde uitzendweek 512.000 kijkers en 12 procent aandeel. Zowel het kijkersaantal als marktaandeel blijven dus dalen.

Met Nieuwe Tijden weet RTL 4 nu nog maar 11,5 procent van alle kijkers om acht uur ’s avonds te boeien. Ter vergelijking: Goede Tijden Slechte Tijden zat in de laatste uitzendweken op zo’n 25 procent marktaandeel.

De meest bekeken aflevering van Nieuwe Tijden tot nu toe is de tweede aflevering met 878.000 kijkers. De minst bekeken aflevering is de zeventiende aflevering, die dinsdag 417.000 kijkers trok.

GTST keert na de zomer weer terug op RTL 4. Nieuwe Tijden verhuist dan naar Videoland, de Netflix van RTL. Daarmee hoopt RTL een hoop nieuwe abonnees te scoren.

Het meest bekeken programma om acht uur ’s avonds is het Achtuurjournaal op NPO 1. Daar keken van maandag tot en met vrijdag gemiddeld 1,8 miljoen mensen naar, goed voor 41 procent marktaandeel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen