Jort Kelder: ‘René van der Gijp heeft beperkt IQ’

Foto: Fleur KoningAvroTros-presentator Jort Kelder heeft het idee dat RTL 7-voetbalanalist René van der Gijp een beperkt IQ heeft. Dat heeft hij gezegd in een interview op Radio 1. Van der Gijp haalde drie jaar geleden in Voetbal International flink uit naar Kelder, naar aanleiding van hun ontmoeting in De Wereld Draait Door. Dat fragment is nog altijd populair op YouTube, weet ook Kelder. Hij wordt er nog steeds mee geconfronteerd. “Er is een heel veel bekeken fragment, hoor ik van veel mensen terug.”

De voetbalanalist vond de societyster vreselijk uit de hoogte doen bij De Wereld Draait Door en pakte hem daarom flink aan. “René van der Gijp heeft een keer iets heel lelijks over mij gezegd dat ik een domme vraag in De Wereld Draait Door over een tennisster stelde“, aldus Kelder nu.

Volgens Van der Gijp bleek uit de vraagstelling van tafelheer Kelder dat hij niet eens wist wie Kim Clijsters was, maar volgens Kelder stelde hij zijn vragen grappenderwijs.

Dat deed ik bewust, maar de man heeft zo’n beperkt IQ dat hij nog steeds niet begrijpt dat ik dat in het belang van het programma deed. Laat het, ga heen“, reageert Kelder.

Het interview met Van der Gijp in de De Wereld Draait Door-uitzending met Kelder als tafelheer kunt u hier bekijken. Van der Gijps commentaar op die uitzending ziet u hier.

Foto: Nico Kroon/AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen