John de Mol over poppenflop: ‘Ik liet me meesleuren’

John de Mol heeft eigenlijk nooit echt vertrouwen gehad in Wat Een Poppenkast, het door hem geproduceerde programma dat in de lente genadeloos flopte op SBS 6. Dat vertelt de mediatycoon vandaag in het NRC Handelsblad. De bedenker van het programma, Jeroen van der Boom, heeft jarenlang bij De Mol geleurd met het idee. “Ik heb me laten meesleuren door het enthousiasme van de bedenkers. Maar ik zag het eigenlijk al niet zitten“, laat De Mol nu weten.

Achteraf gezien had De Mol het programma beter niet kunnen maken, denkt hij. “Het had geen internationale potentie. Het was niet ‘formatable’.

Wat Een Poppenkast deed het verschrikkelijk slecht op de vrijdagavond van SBS 6. Op een gegeven moment keken er slechts 213.000 mensen, wat zelfs voor SBS 6 horrorcijfers zijn.

Naar verluidt heeft SBS 6-zenderbaas Peter Lubbers ook nooit vertrouwen gehad in Wat Een Poppenkast, maar drukte De Mol – die tevens mede-eigenaar is van SBS – zijn productie er bij hem doorheen. Het gerucht gaat nu dat de positie van Lubbers wankelt vanwege een ruzie met De Mol.

SBS 6 heeft het vooral lastig op de weekendavonden dat de zender SBS 6-amusement uitzendt. Daar wordt eind augustus een nieuwe tv-show van Talpa geprogrammeerd: The Next Boy/Girl Band. “Het is het omgekeerde van The Voice. Nu zie je eerst hun uiterlijk en uitstraling en vraag je je af: kan hij of zij ook zingen?

De Mol hoopt uiteraard dat deze show wél aanslaat. “Het programma is belangrijk. Maar weet je, van zondag tot en met donderdag doet SBS 6 het helemaal niet verkeerd. Alleen op vrijdag en zaterdag heeft de zender geen blockbusters.

Op de vraag hoe dat komt, antwoordt De Mol: “Daarover zou ik drie uur lang kunnen praten. Het gaat om een mix van veel factoren. Het juiste talent, de goede mensen, de formats, de lead-in.

Het hele interview met John de Mol kunt u lezen via de website van NRC.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen