‘John de Mol onderhandelt over exit Peter Lubbers’

Foto: RTLJohn de Mol wil nog steeds af van Peter Lubbers, de tv-directeur van SBS. Hij onderhandelt erover met Sanoma, mede-aandeelhouder. Dat schrijft Quote. Ruim een maand geleden meldde het AD dat het vertrek van Lubbers aanstaande zou zijn, vanwege ruzie met De Mol. Maar vooralsnog zit hij er nog. “Sanoma, de grootaandeelhouder van SBS, heeft tv-directeur Lubbers ingezet als troefkaart om met John de Mol te onderhandelen over de positie van de krakende tv-tak“, meldt Quote nu.

De overname van SBS begint Sanoma pijn te doen, aldus het zakenblad. Sanoma zou terugdeinzen voor verdere investeringen. De Mol wil best méér investeren, maar wil dan ook meer zeggenschap, zeggen ‘kenners’.

Daar wordt volgens de kenners over onderhandeld. “De onderhandelingen zijn nog niet afgerond. De bedoeling was dat Lubbers geofferd zou worden net als daarvoor Georgette Schlick en Remko van Westerloo. Kennelijk zijn Sanoma en De Mol er nog niet uit.

Volgens Quote was het plan van De Mol om Patrick van Mierlo te benoemen als opvolger van Lubbers. Twee weken geleden werd duidelijk dat hij ad-interim de nieuwe zenderdirecteur van SBS 6 is.

Van Mierlo is inmiddels bij SBS 6 begonnen. Lubbers ontving hem vriendelijk, maar de situatie was wel vreemd voor de betrokkenen. Maar zo gaat dat nu. De bordjes kunnen om de week wisselen“, zegt de insider.

SBS doet geen mededelingen over interne kwesties.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen