Jelte Sondij zwaar teleurgesteld in omroep PowNed

BNN-VARA-presentator Jelte Sondij is ‘zwaar teleurgesteld’ in omroep PowNed. Dat zegt hij in een interview met Nieuwe Revu. Sondij vindt PowNed afgegleden. “Geenstijl is nog steeds scherp, origineel en grappig“, zegt hij. “Bij PowNed daarentegen hebben ze geen vervolg gegeven aan het vrij succesvolle begin met de overvaljournalistiek van Rutger Castricum. Het mist de intelligentie van Geenstijl. Er is een blik onderknuppels opengetrokken die Rutgertje spelen, maar dan héél slecht.

Hij doelt op de jonge tv-talenten die items maken voor het YouTube-kanaal van PowNed. “Dan zit ik naar een onverstaanbaar iemand te kijken die jodenkoeken uitdeelt bij een pro-Israël-demonstratie.”

De heren achter PowNed zijn volgens Sondij behoorlijk hypocriet. “Die gasten van PowNed vullen hun zakken voor een paar uurtjes tv per week en lachen daar ironisch om, omdat ze de andere omroepen juist daarvan beschuldigden. Dat was éven grappig, maar daar ben ik inmiddels wel klaar mee.”

Ze zijn opgericht om de verbinding te maken tussen online en tv, en doen dat nu met bagger. Het is schaamteloos hoe ze daar zendertje zitten te spelen en een dikke middelvinger naar de belastingbetaler opsteken.

Het Nieuwe Revu-interview met Sondij, waarin de presentator uitgebreid spreekt over tv-gerelateerde onderwerpen, kunt u lezen via Blendle.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen