Jan Kooijman voelde ‘bepaalde onrust’ bij RTL

Foto: RTLVolstrekt onverwacht maakte Jan Kooijman in december de overstap van RTL naar KRO-NCRV. Hij voelde zich onrustig bij de commerciële zender toen de publieke omroep ineens met een droomaanbod kwam. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD. Bíjna had Kooijman zich weer vastgelegd bij RTL. “Ik was eigenlijk in gesprek over een nieuw contract met RTL, de papieren lagen al klaar. Ik realiseerde me dat ik al een tijdje een bepaalde onrust voelde. Maar wat wilde ik dan?

Kooijman mocht bij RTL 5 proeven aan het genre human interest en dat wilde hij niet meer loslaten. “Ik wilde de humaninterestkant op, zoals met Levenslang met Dwang en Buitenlandse Gevangenissen. Bij KRO-NCRV krijg ik hier alle ruimte voor.

Toen kwam er een aanbod van KRO-NCRV. “Wat zij met mij wilden, was helemaal in lijn met wat ik zelf voor ogen had. Die kans kon ik niet laten liggen.

Bij RTL voelde Kooijman zich meer een pratende pop dan een programmamaker. “Ik heb het gevoel dat ik me als televisiemaker beter kan ontwikkelen bij KRO-NCRV“, zegt hij. “Ik voel me heel prettig als maker, ik word overal bij betrokken, ben niet alleen het gezicht. Misschien voelde ik me bij RTL iets meer ‘gezicht’.

Zijn programmapakket bij KRO-NCRV bestaat al uit drie programma’s en daar is Kooijman erg tevreden mee. “KRO-NCRV is de Champions League op gebied van human interest, zei een regisseur tegen mij. Ja, dat is ook zo”, besluit hij in de krant (via Blendle).

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen