Irene Moors heeft zich verkeken op Vreemde Eend

Irene Moors heeft onderschat hoe hoog de verwachtingen van haar eerste SBS 6-programma De Vreemde Eend waren. Dat heeft de presentatrice gezegd op Radio 1. De Vreemde Eend was haar eerste programma na haar vertrek bij RTL 4, maar mislukte afgelopen lente jammerlijk. “Er is heel veel over gezegd. Het probleem was dat de lat enorm hoog lag en de verwachting bij de kijkers en critici nóg hoger. Iedereen wilde weten wat ik zo nodig bij SBS ging doen, want dat moest dan wel wat zijn.

Wat dat betreft had haar eerste programma beter iets groters moeten zijn, aldus Moors. “Ik heb me er op verkeken. Ik wist dat het een klein programma was. Een gewone panelshow met twee panels die moesten raden of iemand de waarheid sprak of niet. Het is wel groot neergezet, waardoor het misschien wat tegenviel.”

Er was ook behoorlijk wat concurrentie, aldus Moors. “Alhoewel ik me daar niet achter wil verschuilen. Als een programma heel erg opvalt, komt het er namelijk wel. Het was blijkbaar niet goed genoeg, maar ik vond het wel heel leuk om te maken. Ik had graag meer kijkers willen hebben, maar dat is niet gelukt.”

SBS 6 dacht dat Moors de zaterdagavond zou gaan redden. “Het was op dat moment wel heel belangrijk voor veel mensen, omdat SBS begon met dé nieuwe zaterdag. De eerste zaterdag ging heel goed, de tweede zaterdag niet, maar de derde zaterdag gelukkig weer wel. Het is wel weer omhoog gegaan, maar daar hadden vrij weinig mensen het nog over. Niet dat we gehaald hebben wat we hoopten, maar het is uiteindelijk heel stabiel gebleven.”

Moors vindt dat sommige mensen wel heel dramatisch deden over haar lage kijkcijfers. “Na de tweede week kreeg ik sms’jes met ‘Gaat het wel met je?’ Ik dacht: ik ben gelukkig, ik ben niet ziek, ik heb een leuke man, ik heb kinderen. Als de kijkcijfers tegenvallen, is het best wel even slikken, maar ga je heel snel weer door.”

Ze heeft geen vervelende gevoelens overgehouden aan De Vreemde Eend. “Als ze een nieuw seizoen hadden willen maken, zou ik daar zeker mee akkoord zijn gegaan. Dan gingen we er hier en daar iets aan schaven. We hadden het misschien iets meer show gemaakt. Misschien kwam het iets te licht over.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen