Hart van Nederland blijft RTL Late Night de baas

Hart van Nederland blijft ook in de zomer prima cijfers neerzetten op SBS 6. Ook gisteren kwam de nieuwsrubriek met ruim 1 miljoen kijkers weer terecht in de top vijf van meest bekeken programma’s. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het SBS 6-programma is RTL Late Night, het late avond-programma van RTL 4, al geruime tijd de baas. Zonder de twee EK-avonden mee te rekenen, wist RTL Late Night deze maand nog geen één keer te winnen van Hart van Nederland.

Ook gisteren liet SBS 6 zijn grote concurrent RTL 4 weer achter zich op de late avond. Waar Hart van Nederland 1 miljoen kijkers en 24 procent marktaandeel noteerde, moest RTL Late Night genoegen nemen met 594.000 kijkers en 16 procent marktaandeel.

Shownieuws trok na Hart van Nederland 730.000 kijkers (21 procent) en wist daarmee eveneens meer kijkers te bekoren dan RTL Late Night.

RTL 4 werd op de late avond niet alleen ingehaald door SBS 6, maar ook door NPO 1. Die tv-zender trok met De Avondetappe 989.000 kijkers (23 procent) en met het late NOS Journaal 606.000 kijkers (18 procent).

RTL Late Night wordt in deze julimaand gepresenteerd door Peter van der Vorst. In augustus gaat RTL Late Night op vakantie en zijn herhalingen van Van der Vorst ziet sterren te zien op de late avond van RTL 4. Op 29 augustus keert RTL Late Night terug op de buis met Humberto Tan als de vertrouwde gastheer.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen