Frits Bom vindt salaris Antoinette Hertsenberg te hoog

Frits Bom vindt het salaris van Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg ‘exorbitant’. Dat geeft hij aan in weekblad Privé. Bom is er nog altijd woest over dat Hertsenberg in 2004 een stokje stak voor zijn lucratieve reclamedeal met DSB. “Dat neem ik haar nog steeds kwalijk. Het is allemaal afgunst. Maar als heel Nederland ergens jaloers op kan zijn, is het wel het exorbitante salaris van mevrouw Hertsenberg zelf, die bij de publieke omroep tonnen per jaar verdient.

Jarenlang was Bom het gezicht van consumentenprogramma’s van de VARA en Hertsenberg vond het onkies dat hij zijn betrouwbare imago aanwendde voor reclamespotjes van DSB. Na de felle kritiek van Hertsenberg besloot de Reclame Code Commissie dat Bom geen commercials meer mocht maken voor de bank, die in 2009 omviel.

Bom vindt Hertsenberg hypocriet, omdat zij zelf ook haar zakken vult. “Waarmee? Met een simpel programmaatje dat in veel opzichten zelfs in strijd is met het consumentenbelang.

Nooit meer zal Bom haar vergeven. “We hebben zelfs samengewerkt. Dat ze me dit geflikt heeft, voelt als een dolkstoot in mijn rug“, besluit hij in het showblad (via Blendle).

Overigens heeft Hertsenberg flink wat salaris ingeleverd. Ze is van 369.684 euro in 2014 naar 272.357 euro in 2015 gegaan, een afname van 26 procent.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen