FOX geeft amateurvoetbal ‘aandacht die het verdient’

FOX Sports gaat de nieuwe voetbalcompetitie Tweede Divisie uitzenden. De betaalzender brengt vanaf komend seizoen (2016/2017) iedere speelronde één live wedstrijd op de buis en elke zondag samenvattingen. Dat heeft FOX laten weten. Met ingang van dit seizoen krijgt het Nederlandse topvoetbal een nieuwe opzet. Het nieuwe model bestaat uit een Eredivisie, Eerste Divisie (Jupiler League), Tweede Divisie, twee Derde Divisies en vier Hoofdklassen.

De nieuwe competitiestructuur gaat voor het eerst in de geschiedenis gepaard met een verplichte promotie en degradatie tussen het amateur- en professionele voetbal. De Tweede Divisie gaat van start met achttien clubs, een combinatie van de beste amateurclubs en belofteteams van betaald voetbalclubs.

FOX Sports heeft de uitzendrechten voor een periode van vijf jaar zeker gesteld. Programmadirecteur Rob Labree: “Met een aanbod van Eredivisie, Jupiler League en KNVB Beker is FOX Sports de ware thuisbasis van het Nederlandse voetbal. We zijn dan ook heel blij dat we ook de Tweede Divisie aan dat rijtje toe kunnen voegen en deze competitie vanaf de start een mooi podium kunnen bieden.

De veertien amateurclubs die toetreden tot de Tweede Divisie zijn tevreden. Ad Westerhof, lid van het bestuur van CV Tweede en Derde Divisie en tevens voorzitter van AFC: “Voor de clubs gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Eindelijk krijgt het amateurvoetbal de aandacht die het verdient. We kijken uit naar de samenwerking met FOX Sports.’’

De Tweede Divisie gaat op zaterdag 13 augustus van start, waarbij FOX Sports om 15.30 uur live verslag doet van de wedstrijd FC Lienden – Jong Vitesse.

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen