Eva Jinek wordt rood van verveelde Jeroen Pauw

Foto: RTLEva Jinek heeft zich vaak ongemakkelijk gevoeld tijdens sessies met haar vroegere presentatiecoach Jeroen Pauw. Dat heeft de KRO-NCRV-ster gezegd in het programma Maskers Af. Samen met Pauw keek Jinek regelmatig afleveringen van haar talkshow terug. “Soms gaat hij al na twee of drie minuten een beetje met zijn vingers trommelen. Dan weet je dat hij zich verveelt en dat is vreselijk. Je kunt het ook aan hem zien. Dan gaat hij een beetje zuchten. Echt. Dan word je rood van hier tot daar.

Incasseren is lastig, maar belangrijk, aldus Jinek. “Je weet ook: dit is de enige manier om te leren, ik ben een professional en ik kan dit. Bij het ongemak om daar te zitten en te voelen dat hij zich verveelt, heb je de neiging om te zeggen: ‘Stop maar, stop maar, ik weet het al.’ Maar in alle gevallen heeft hij gelijk.

Jinek is dankbaar dat ze van Pauw heeft kunnen leren. “Omdat Jeroen het zelf al zo lang doet, is het toch anders. Het is anders als de ander het ook al heel lang heeft gedaan. Die weet precies wat er op dat moment aan tafel gebeurt en waarom iets werkt of niet.”

Het is een rijkdom als je met zo iemand kan terugkijken.”

In januari keert Jinek terug met haar dagelijkse talkshow op NPO 1. Deze zomer mocht ze níet invallen voor Pauw, omdat NPO-baas Frans Klein voorrang gaf aan de sportzomer.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen