Erland Galjaard verdedigt programmanaam RTL Live

Foto: EenVandaagErland Galjaard verdedigt de titel van de nieuwe vijf-uurshow van RTL 4: RTL Live. Dat was donderdagavond te zien in RTL Boulevard. Critici vinden RTL Live nietszeggend en te veel lijken op RTL Late Night, maar daar trekt Galjaard zich niets van aan. “Het is RTL Live, omdat dat veel beter past in het beeld van RTL Boulevard en RTL Late Night“, zegt hij. “Maar wat wij ook zeggen over RTL Live, iedereen zegt al: ‘De 5 Uur Show komt terug.’ Dus wat dat betreft heet het nu al de 5 Uur Show.

Catherine Keyl, die vroeger afgewisseld met Viola Holt De 5 Uur Show presenteerde, vindt de naam RTL Live niets. “Ik begrijp niet waarom ze het niet gewoon de 5 Uur Show noemen.

Holt denkt daar net zo over. “Ik begrijp niet waarom het dan RTL Live moet heten, want er is ook al RTL Late Night. Ik zou het Welkom Thuis noemen of zo. Iets vrolijker, iets pittiger.

Het gaat uiteindelijk om de inhoud, vindt Galjaard. “Het wordt een liveprogramma, heel belangrijk, actueel. Om 17.00 uur word je straks eigenlijk al een beetje beginnend bijgepraat over wat er die dag allemaal gebeurd is.

Overigens verwacht Beau van Erven Dorens wel dat die inhoud flinterdun wordt. Hij presenteerde RTL Live eind jaren 90. “Ik heb enorm gelachen. Het ging helemaal nergens over: het is net een soort Editie NL. Ik heb het gedaan en nu moeten andere mensen het doen.

RTL Live zal worden gepresenteerd door een duo dat in elk geval bestaat uit Angela Groothuizen. Volgens Shownieuws maakt Peter van der Vorst het duo compleet.

Lees ook:
RTL 4 volgt concurrent NPO 1 met eigen vijf-uurshow (donderdag)
Beau vindt RTL Live echt iets voor Irene Moors (donderdag)
Catherine Keyl verwacht geen belletje Erland Galjaard (donderdag)
Viola Holt tipt Angela en John voor presentatie RTL Live (donderdag)
‘Sylvana Simons vrijwel zeker niet naar RTL Live’ (donderdag)
WNL-baas Bert Huisjes tipt Merel Westrik voor RTL Live (donderdag)
Angela Groothuizen presenteert RTL Live (donderdag)
Shownieuws stellig: ‘Peter van der Vorst naar RTL Live’ (vandaag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen