Eelco Bosch van Rosenthal wordt Nieuwsuur-anchor

Eelco Bosch van Rosenthal wordt net als Joost Karhof invalpresentator bij Nieuwsuur. Hij springt in als Mariëlle Tweebeeke en Twan Huys niet beschikbaar zijn. Dat heeft de NOS laten weten. Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje is in zijn nopjes met zijn nieuwe aanwinst. “De screentests die we hebben gedaan bevestigen het beeld van een prettige, gedegen journalist die ook goed kan interviewen, precies wat we nodig hebben bij Nieuwsuur”, zegt hij in een persbericht.

Oranje noemt de journalist ‘een doorgewinterd tv-journalist met ervaring in binnen- en buitenland’. “En dat laat hij al jaren bij Nieuwsuur zien. Hij heeft al enige ervaring met presenteren en ook als correspondent was de camera hem natuurlijk niet vreemd.”

Bosch van Rosenthal is sinds 2013 verslaggever bij Nieuwsuur. Daarvoor was hij onder meer VS-correspondent voor de NOS. “Nieuwsuur is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de ankers van de Nederlandse journalistiek”, reageert hij.

De redactie barst van het talent en vooral ook op het gebied van buitenlandberichtgeving zijn de ambities hoog. Ik vind het eervol om hieraan straks in een nieuwe rol af en toe een bijdrage te mogen leveren, naast mijn reguliere werk als verslaggever.

Aanstaande zaterdag is Bosch van Rosenthal voor het eerst te zien in Nieuwsuur. Het programma is dagelijks om 22.00 uur te zien op NPO 2.

Foto: ANP/NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen