Claudia de Breij: ‘Ik heb geen VARA-denkwereld’

Claudia de Breij is niet zo links als de meeste mensen denken. Mensen associëren haar iets te veel met de VARA. Dat laat de presentatrice weten op Twitter. Vlak na de islamitische aanslag in Nice twitterde De Breij ‘what the world needs now is love sweet love’ en dat wekte ergernis is op bij twitteraars. Een typisch linkse reactie, klonk het. Maar volgens de cabaretière was het helemaal niet zo bedoeld. “Voor wie denkt dat ik dit tweet omdat ik naïef IS wil knuffelen; dat is pas naïef.

Haar twitterbericht was gericht aan slachtoffers, aldus De Breij. Ze heeft sowieso niets met religieus fanatisme, stelt ze. “Ik ben vrouw, homoseksueel en open in mijn meningen. Religieuze fanaten en ik, dat klikt niet echt.

Dat religieuze fanaten en Claudia de Breij niet samengaan, wekte verbazing bij columnist Jan Dijkgraaf. Maandag keek hij opnieuw raar op toen De Breij twitterde dat ze de actie van ChristenUnie tegen vrij reizen voor Turken steunt. “Clau!“, riep een geschrokken Dijkgraaf. “We zijn het weer eens. Ben je gehackt?

De Breij: “Ja toch Jan. Zeg nou zelf. Ik zou trouwens met heel die EU-Turkije-kul stoppen, al heel lang geleden. Maar wie ben ik. Eigenlijk ga ik gewoon onwijs goed met heel conservatief Nederland.

Ik denk wel eens dat jaren een VARA-logo naast mijn hoofd mensen een verkeerde indruk van mijn denkwereld gaf.

Actrice Sanne Vogel liet haar maandag wél van haar ultralinkse kant zien. Collega-acteurs die weigerden haar vluchtelingenshirtje aan te trekken, zal ze nooit meer casten voor een film, liet ze weten.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen