Claudia de Breij gaat BN’ers aanpakken in conference

Foto: Loe BeerensClaudia de Breij gaat op oudejaarsavond vooral bekend Nederland aanpakken in haar allereerste oudejaarsconference op NPO 1. Dat vertelt de VARA-ster vandaag in De Telegraaf. De Breij, de eerste vrouw ooit met een oudejaarsconference op tv, gaat ‘zichzelf en de collega’s uit het vak niet sparen’. “Ik geef mezelf in december een stevig pak rammel, maar vlak daarna is bekend Nederland aan de beurt. En dan niet zozeer één specifieke BN’er in het bijzonder, maar meer de groep in z’n algemeen.

In de show gaat De Breij zich hardop afvragen waarom sommige BN’ers zich zo vreemd gedragen. “Niet dat ik in de hoofden van al die mensen kan kijken, voor mij blijft het ook maar gokken wat iemand anders denkt, maar ik ga wel een poging wagen.”

Wim Kan zei ooit: ‘Soms denk ik bij mezelf: wat moet ik wel niet bij een ander denken?’ Precies die uitspraak maakt mijn show straks echt typisch Claudia. En misschien klopt er uiteindelijk helemaal geen bal van wat ik allemaal sta te vertellen, maar vanuit mijn gedachte en met hier en daar een liedje tussendoor, moet er wel iets van te maken zijn”, zegt ze in de krant (via Blendle).

De Breij heeft een aantal BN’er-vetes achter de rug. Ze hekelde ze Jeroen van der Boom omdat hij zonder haar in te lichten een eigen versie van haar nummer Mag Ik Dan Bij Jou uitbracht en ruziede ze met Gordon over zijn bezoek aan Mark Rutte.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen