Buma vindt bespuging PowNews-dame onacceptabel

CDA-leider Sybrand Buma vindt het erg dat we in Nederland ‘normaal gaan vinden wat niet normaal moet zijn’. Dat geeft hij aan in het AD. “In Almere zijn we het al bijna normaal gaan vinden dat bussen andere routes rijden omdat er met stenen wordt gegooid. Conducteurs en ambulancepersoneel worden belaagd. Een journalist van PowNed wordt in het gezicht gespuugd omdat die iets zei wat een voorbijganger op een scooter niet beviel. Dit nieuwe normaal vreet aan onze samenleving.

Buma doelt op het incident waarbij PowNews-talent Charlotte Pieters tijdens een straatinterview in Rotterdam werd bespuugd door capuchontuig. Buma vindt het niet normaal dat journalisten op straat worden bespuugd.

Op de vraag of politici met hun ferme taal niet bijdragen aan een onvriendelijk klimaat, antwoordt Buma: “Niet één op één. Maar sommige dingen zitten me wel hoog. We hadden eerst de PVV, nu hebben we Denk, wat daar een omgekeerde kopie van is.

Denk is de polariserende politieke partij waar tv-ster Sylvana Simons zich bij heeft aangesloten. “Collega-politici worden door Denk weggezet op sociale media”, klaagt Buma over Denk.

Het grote goed om in de Kamer gezamenlijk slachtoffers van terrorisme te herdenken, gebruiken zij opeens om te splijten. Dat is echt de verkeerde weg.

Buma denkt dat het invoeren van de dienstplicht het tij kan keren in Nederland, besluit hij in de krant (via Blendle).

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen