AT5-ster Frank Awick wordt Koffietijd-redacteur

Foto: Nick van OrmondtFrank Awick, die jarenlang de Albert Verlinde van de Amsterdamse stadszender AT5 was, heeft een nieuwe baan gevonden. Hij gaat achter de schermen werken bij het RTL 4-programma Koffietijd. Dat meldt Het Parool vandaag. Awick, die vanwege de nieuwe koers van AT5 na 25 jaar moest vertrekken bij de stadszender, is er blij mee dat hij weer een baan heeft gevonden. “Natuurlijk had ik graag willen presenteren, maar ik moest ook realistisch zijn.”

De programma’s liggen niet voor het oprapen, weet ook Awick. “Ik heb nooit een studioprogramma gedaan, ik ging altijd op pad. Er moet maar net iets langskomen dat bij je past.

De presentator heeft naar eigen zeggen ook met andere partijen gepraat. “Maar als je van de lokale omroep komt is het zo makkelijk niet om een landelijk tv-programma te krijgen. Ik ben al lang blij dat ik een baan heb gevonden, en ik denk dat ik er heel gelukkig van ga worden.

Awick zou het geweldig vinden als hij uiteindelijk ook reportages mag maken voor Koffietijd. “Je weet nooit hoe het loopt. Maar ik ben er nu niet mee bezig. Ik ga eerst maar eens met volle moed bij Koffietijd beginnen“, besluit hij in de krant.

De presentator en AT5 zijn op vriendschappelijke wijze uit elkaar gegaan, al liet Awick wel weten dat hij het jammer vindt dat hij net voor het 25-jarig jubileum van de zender op straat is gezet. (Foto: AT5)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen