Achternaam Paul Witteman geassocieerd met racisme

Paul Witteman heeft de laatste tijd last van grappen over racisme. Dat vertelt de VARA-presentator in VARAgids. In deze tijden van Sylvana Simons-achtige hysterie wekt zelfs de achternaam van de tv-coryfee argwaan op. “Omdat ik Witteman heet, ben ik de laatste tijd het mikpunt van flauwe grappen die een verband leggen tussen mijn naam en racisme. Sinds het Zwarte Pieten-debat heeft het epidemische trekjes gekregen“, aldus de presentator, tegenwoordig een gezicht van NPO 2.

Witteman wil aan deze grappenmakers duidelijk maken dat hij géén racist is. “Ik ben opgegroeid zonder discriminatie op huidskleur.

De presentator is opgegroeid tussen witte mensen in Bloemendaal. Wel waren er twee kampen: de rijkeluiskinderen en de arme kinderen. Die kampen werden uiteindelijk verenigd in een school die tussen de rijke en arme wijk lag.

Langzaam maar zeker werd het vooroordeel aan beide kanten gesloopt, we speelden samen in een voetbalteam (geen hockey!) en debatteerden in een daartoe opgerichte club.

Zijn kleindochter gaat binnenkort naar diezelfde school. “Ze is kwart Surinaams en woont in Bloemendaal. Ze heet geen Witteman“, besluit hij in de gids (via Blendle).

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen