Ziggo Sport van Amsterdam naar Media Park Hilversum

Geplaatst op Thu 23 Jun 2016 om 12:08

Foto: SBSDe jonge tv-zender Ziggo Sport verhuist in januari 2017 van Amsterdam naar het Media Park in Hilversum. Dat maakte Ziggo vandaag bekend op het Mediapark Jaarcongres. De huidige Studio 20 wordt komende half jaar grondig verbouwd en uitgebreid. Er komen zowel nieuwe, grotere studio’s als werkruimtes voor de tientallen medewerkers. “Met de verhuizing maakt Ziggo Sport een volgende stap, omdat het grotere en geavanceerde producties mogelijk maakt“, aldus Ziggo.

Ziggo-baas Baptiest Coopmans is enthousiast. “Dit past in onze strategie om een toonaangevend media- en entertainmentbedrijf te zijn. We hebben zowel een groot serviceapparaat als de content in huis om de consument thuis plezier te verschaffen. Denk hierbij aan Ziggo Sport maar ook aan muziek, film en series.

Ziggo werkt samen met facilitair en technisch dienstverlener NEP. Michiel van Duijvendijk, de directeur van dat bedrijf, laat weten: “Het is fantastisch dat wij voor Ziggo de complete eindregie en alle technische productiefaciliteiten voor hun sportzenders kunnen bouwen en onderhouden.”

De bouw van nieuwe studio’s, werkruimtes voor medewerkers, regie- en redactieruimtes is inmiddels begonnen. Eigenlijk de complete productieketen, van content creatie tot distributie.

Ook de gemeente Hilversum ziet de komst van Ziggo Sport op het Media Park positief in. Wethouder Wimar Jaeger: “Het is belangrijk voor Hilversum om de krachten te bundelen in het hart van de media bedrijven, waardoor samenwerking met relevante bedrijven makkelijker en sneller tot stand komt.

Op de foto van links naar rechts Jack van Gelder (Ziggo Sport), Wimar Jaeger (loco-burgemeester van Hilversum), Michiel van Duijvendijk (CEO NEP Netherlands) en Baptiest Coopmans (CEO Ziggo).

Vorig jaar kwam betaalzender FOX Sports al over van Amsterdam naar Hilversum met 50 werknemers.

De verhuizing van Ziggo Sport is een opsteker voor Hilversum, dat veel bedrijven heeft zien vertrekken naar Amsterdam, zoals vorig jaar nog Blue Circle.
10 Reacties op “Ziggo Sport van Amsterdam naar Media Park Hilversum”


 1. Walter

  Hé Jack, de zakkenvuller.

 2. ...

  Ieder slim mediabedrijf verhuist van Hilversum naar Amsterdam, Ziggo doet het anders om!

 3. Zeg go

  Ziggo kan beter eerst gaan zorgen dat ze voldoende capaciteit hebben om tijdens de internetspitsuren hub verbinding met de klanten in stand te kunnen houden. Nu valt de verbinding regelmatig weg bij hun klanten, omdat ze UPC hebben inhgelijfd.
  Internet staat vol met klachten over het telkens weggvallen van de verbinding sinds de oberame van UPC.
  Het lijky mij een beter optie dan verhuizen van een zender.
  Nu hakee veel Xoggo klanten af.
  Maar aan de andere kant, zo zal het capaciyeitstekort vanzelf wel gaan oplossen als vele van hun klanten overstappen naar andere providers.

 4. Jek

  Hij heeft ‘n kaal hoofd.

 5. Alex

  @…
  Daarom staat Hilversum waarschijnlijk ook open tot onderhandelen (bijv. over de prijs) wat alleen maar positief is voor beide partijen.

 6. Anonymous

  Er is ook niets speciaals aan Amsterdam. Het is alleen maar ellende voor werknemers om er te parkeren. Er zit daar al teveel op elkaar gepropt. Meer spreiden dan hoeft niet iedereen naar het afvoerputje zuidas en kmstreken te rijden. Scheelt files

 7. Robin

  @Zeg Go: aan heel jouw bericht is te merken dat je een trage internetverbinding hebt, overal typfouten!

 8. Zeg go

  Zwijgj ij.

 9. zo maar

  Zeg go heeft een punt. Als Ziggo een autoverkoper zou zijn, verkochten ze niets meer. Gebrek aan capaciteit, Ziggo medewerkers die mensen per telefoon moeten helpen met UPC apparatuur die ze niet kennen en waar ze nog nooit een cursus over gehad hebben, incomplete informatie waardoor mensen een product afnemen dat niet doet wat het zou moeten doen etc. De samenwerking met Vodafone gaat alles nog veel erger maken, daar zijn ze totaal niet op voorbereid. Oftewel een directie die klanten niet echt belangrijk vinden. Wel veel geld verdienen met bonussen, tuig van de richel dus.

 10. Sven L.

  Daarom heb ik al jaren KPN. Betrouwbaar. Werkt altijd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.