Tweede gast Zomergasten bekend: bestsellerauteur

Na de bekendmaking op maandag dat premier Mark Rutte komend seizoen in Zomergasten zit, volgt vandaag de bekendmaking van de tweede naam: de Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck. Ze zit op 21 augustus in aflevering vier. Dat meldt VPRO. Op de Beeck, volgens de omroep één van de best verkopende Nederlandstalige schrijvers van dit moment, is enthousiast. “Ik viel bijna van mijn stoel toen ik de vraag kreeg om deel uit te maken van Zomergasten, zo blij vereerd was ik.”

Op de Beeck heeft er zin in. “Ik heb me voorgenomen om echt die fragmenten te kiezen die, wars van elke imago-dwang, een licht werpen op stukjes van de wereld, de kunsten of de mensheid die voor mij van grote betekenis zijn. Als ik op die manier hier en daar iemand net dat beetje anders doe denken of kijken, of simpelweg weet te raken, dan is de avond voor mij alvast geslaagd.

Op de Beeck debuteerde in 2013 met haar roman Vele hemels boven de zevende. Daarmee werd ze genomineerd voor de AKO-literatuurprijs. Het jaar daarop volgde haar tweede boek Kom hier dat ik u kus.

Van haar eerste twee romans zijn inmiddels de filmrechten verkocht. Voor Vele hemels boven de zevende schrijft ze zelf het scenario. In februari van dit jaar verscheen Gij nu, een boek met verhalen over vijftien personages op een kantelpunt in hun leven.

Zomergasten in komende zomer weer elke zondagavond te zien op NPO 2. Rutte is te gast in de seizoensfinale op 4 september.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen