Tuvalu: ‘Amsterdam is jonger en hipper dan Hilversum’

Foto: Q-musicTv-producent Tuvalu Media, onder meer bekend van Maestro, is in 2013 verhuisd van het Hilversumse Media Park naar Amsterdam, omdat de hoofdstad hipper is. Dat zegt directeur Taco Zimmerman in Het Parool. Het lijkt er volgens hem op dat Amsterdam zich ontwikkelt als de nieuwe mediastad. “Bij ons speelde ook mee dat we een eigen gebouw wilden neerzetten met studio’s. In Hilversum kwamen we daar niet uit, de wethouder toen had niet eens tijd ons te ontvangen voor een kop koffie.

Dat was in de hoofdstad wel anders, aldus Zimmerman. “In Amsterdam werden we met open armen ontvangen. Amsterdam is jonger en hipper: handig als we publiek nodig hebben; en iedereen kan op de fiets naar zijn werk.

Toch is Tuvalu groot geworden in Hilversum. “We begonnen in een kelder in Hilversum. Eerder had ik met productiebedrijf Palazzina vooral voor National Geographic en Discovery Channel gewerkt. De groei ging snel, mede doordat we met Tuvalu een breder palet zijn gaan aanbieden. Al vrij snel verkochten we Groeten van Max, dat nog steeds op de buis is. We groeiden in Hilversum uit ons jasje.”

Nu is Tuvalu neergestreken in de Amsterdamse Houthavens. “Het kwartier in de Houthavens is heel gaaf: alleen maar creatieve industrie met mode-, reclame- en mediabureaus. Southfields, producent van de Champions League, is hier onlangs ook neergestreken.”

Eerder leek het op de NDSM-werf te gaan gebeuren, maar na MTV en IDTV zijn er geen mediabedrijven meer die kant op gegaan“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Tuvalu is naast Maestro en Groeten van MAX ook bekend van programma’s als Ali B Op Volle Toeren, Rot Op Naar Je Eigen Land en DNA Onbekend.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen