‘Sylvana moet zich buigen over Songfestival-racisme’

Patty Brard vindt dat Sylvana Simons zich eens druk moet gaan maken over het Eurovisie Songfestival. Dat schrijft de tv-diva in haar column in de Weekend. Brard is ter ore gekomen dat de AvroTros wat racistisch is. “Boze tongen beweren dat de voorkeur tegenwoordig niet uitgaat naar getinte kandidaten omdat die het niet zo goed zouden doen op het festival. Onzin, want onze lieve Edsilia Rombley en Ruth Jacott deden het zo slecht nog niet destijds. Maar ja, de tijden zijn misschien veranderd.

De Shownieuws-journaliste vindt het een dingetje dat de AvroTros liever voor wit zou gaan. “Misschien moet Sylvana Simons zich hier maar eens over buigen.

Het gerucht gaat dat O’G3NE volgend jaar naar het Songfestival gaat. Een prima kandidaat, vindt Brard. “Ik zou ook Mr. Probz een goede inzending vinden. Spontane mooie jongen met een dijk van een stem.

Mr. Probz zou volgens Brard ‘een feest op het podium’ kunnen bouwen, maar heeft wel een donkere huidskleur. En dan maak je minder kans, hebben de bronnen gezegd tegen Brard.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen