RTL 4 blij met zomerse kijkcijfers Goede Tijden

Foto: MAXRTL 4 is in zijn nopjes met de kijkcijfers die Goede Tijden Slechte Tijden op dit moment neerzet in de vroege zomer. Dat meldde zendercoryfee Albert Verlinde dinsdagavond in RTL Boulevard. Dankzij het EK Voetbal zit GTST’s directe concurrent Achtuurjournaal de afgelopen weken behoorlijk in de lift met scores ver boven de 2 miljoen kijkers. “Bij RTL zijn ze ongelooflijk blij dat Goede Tijden tot het laatste moment zo goed is blijven scoren, ondanks het voetbal“, weet Verlinde.

De soap zet volgens de showkenner prima cijfers neer. “Er zitten toch nog elke avond tussen de 1,2 en 1,5 miljoen mensen te kijken.

Twee weken geleden zette GTST zeldzaam lage kijkcijfers neer. Er keken op vrijdag 17 juni ‘slechts’ 985.000 mensen naar de soap. Er stond geen voetbal tegenover, maar wel het door 2,3 miljoen mensen bekeken Achtuurjournaal.

De laatste twee keren dat GTST onder de miljoengrens dook was afgelopen kerstavond (862.000 kijkers) en op de dag van de eedaflegging van koning Willem-Alexander in april 2013 (767.000 kijkers).

Maandag wordt GTST opgevolgd door de nieuwe soap Nieuwe Tijden, die een zomer lang op RTL 4 komt en dan verhuist naar de online videodienst Videoland.

Verlinde: “Het is leuk om te zien dat er in de zomermaanden echt iets gebeurt. Ik heb het eerder al gezegd: er is elke avond veel nieuws te zien bij RTL, waaronder RTL Late Night, Nieuwe Tijden en Boulevard. Dat is hartstikke leuk.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen